Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2011. Augusztus 31. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

2661 kilométer 1 liter benzinnel

2661 kilométer 1 liter benzinnel

2661 kilométer/ 1 liter teljesítménnyel zárta a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata az üzemanyag-takarékos járművek finnországi Nokiában megrendezett versenyét, így a benzines járművek között megszerezték az első helyet.

Két év alatt a kecskemétiek ezzel már negyedszer döntötték meg a magyar csúcsot, és háromszor javítottak a saját eredményükön.

Több mint 5 ezer kilométert utazott a 7 fős kecskeméti csapat és a Megaméter 2. nevet viselő jármű, hogy ismét megmérettesse magát egy nemzetközi versenyen. A tavaszi németországi Shell Eco-marathonon 2277km/1 liter teljesítménnyel kategóriájukban ott voltak a kiemelt legjobbak között - végül negyediket lettek -, de nem tudtak igazán örülni az új magyar csúcsnak, mert egy baleset megakadályozta a csapatot abban, hogy olyan eredménnyel zárhassák a versenyt, amiben a tesztek alapján joggal reménykedhettek. Így a bizonyítás Finnországra maradt.

A tavaszi verseny óta több száz munkaórával tökéletesítették a járművet, kicserélték az elektronikus kormányművet, átalakították a motorfelfüggesztést, a hajtást és a meghajtott kerék csapágyazását, módosították a motor vezénylését, valamint a henger és a hengerfej rögzítését is. A finnországi versenyen a helyi gumiabroncsgyár 1700 méteres tesztpályán 11 kört kellett megtennie a járműveknek 25 km/órás átlagsebességgel, s ez alapján számították ki a fogyasztást.

OrientPess Hírügynökség
Kép: OrientPress

Címkék: verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének