Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2022. Március 29. 15:08, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A hetvenes években sem volt a mostanihoz mérhető energiaár-sokk

A hetvenes években sem volt a mostanihoz mérhető energiaár-sokk

Az 1970-es évtized egyetlen évében sem élt át a világ az ideihez hasonló mértékű energiaár-sokkot - mondta hétfőn a Bank of England kormányzója.

Andrew Bailey, a brit jegybank ismertetése szerint, a brüsszeli Bruegel gazdaságkutató és elemzőműhely rendezvényén felszólalva elmondta: az egyetlen különbség az, hogy a hetvenes években több olyan év is volt, amikor energiaár-sokk érte a világgazdaságot, és a Bank of England nagyon reméli, hogy ezúttal nem ez történik.

Ettől függetlenül Nagy-Britanniában és máshol is a világban az idén történelmi léptékű sokk éri a reáljövedelmeket és a kiadásokat - fogalmazott a brit jegybank vezetője.

Bailey szerint a Bank of Englandnek nincsenek olyan monetáris eszközei, amelyekkel ez a jelenség megszüntethető, mivel az energia- és az élelmiszerárak révén jelentős részben importált inflációról van szó.

Címkék: ár, energia, sokk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:09, csütörtök | Külföld

Ukrajnai háború - A német kancellár kész tárgyalni Putyinnal a békéről

2024. Október 17. 08:08, csütörtök | Külföld

Zelenszkij: a béke elérése nem Moszkván, hanem a nyugati partnereken múlik

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.

2024. Október 17. 08:03, csütörtök | Külföld

Donald Trump megtiltaná, hogy biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak.

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.