Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2024. Április 09. 14:22, kedd | Sport
Forrás: MTI

A Sportingtól érkezik Klopp utódja a Liverpoolhoz

A Sportingtól érkezik Klopp utódja a Liverpoolhoz

Sajtóhírek szerint a portugál Rúben Amorim érkezik a szezon végén távozó Jürgen Klopp vezetőedző helyére a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatához.

A Sky Germany kedden arról számolt be, hogy a Sporting Lisboa 39 esztendős trénerével már szóbeli megállapodást kötött a Premier League-ben szereplő klub.

Amorim a Braganál kezdte edzői karrierjét, az első csapat kispadján mindössze 13 mérkőzésen ült, de így is nyert egy Portugál Kupát az FC Porto ellen. Miután rövid bragai karrierje során 10 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség volt a mérlege - közte idegenben legyőzte a Benficát, amire 65 év után először volt képes a gárda -, a Sporting Lisboa irányítását vette át.

A lisszaboni csapattal 2021-ben bajnoki címet nyert - 19 év után ünnepelhettek újra elsőséget a szurkolók -, és volt egy portugál rekordot jelentő 32 meccses veretlenségi sorozata is a gárdával.

A Liverpooltól az idény végén, kilenc év után távozik Klopp, aki bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal. A Vörösök jelenleg a második helyen állnak a Premier League-ben, már megnyerték a Ligakupát és még az Európa-ligában is versenyben vannak.

Fotó: Liverpoolfc.com

Címkék: Liverpool, szoboszlai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:52, szerda | Sport

U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Belgiumban

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Belgiumban aratott 1-0-s győzelemmel zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

2024. Október 16. 07:42, szerda | Sport

Gera Zoltán lehet a lila-fehérek edzője

Az M4 Sport több forrásból is megerősített információi szerint Gera Zoltán lehet Szabó István vezetőedző utódja a Kecskemét labdarúgócsapatánál.

2024. Október 15. 07:46, kedd | Sport

Nemzetek Ligája - Kikaptak a hollandok Münchenben

A német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Hollandiát hétfőn a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában.

2024. Október 15. 07:40, kedd | Sport

Bosnyák-magyar - Szoboszlai duplájával győzött a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában.