Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2012. Január 03. 08:32, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Asszisztenst keres, hogy megszólalhasson

Asszisztenst keres, hogy megszólalhasson

Stephen Hawking brit asztrofizikus asszisztenst keres, aki segítene kifejleszteni egy olyan elektronikus beszélőrendszert, amely lehetővé tenné, hogy a világegyetemről vallott elképzelését megossza az emberekkel.

A nem hivatalos álláshirdetés, amely a híres tudós honlapjára került ki, számítógépes ismereteket és utazásra való hajlandóságot vár el a jelentkezőktől (http://www.hawking.org.uk). A sikeres jelöltnek képesnek kell lennie elektronikus eszközök javítására „kezelési utasítás és technikai segítség nélkül” is.

Saját hangját 1985-ben veszítette el a tudós légcsőmetszés (tracheotomia) következtében, azóta beszédszintetizátorral kommunikál. Betegsége miatt elvesztette végtagjai mozgásképességét is, ezért kerekes székén található számítógépét előbb ujjaival irányította, majd fej- és szemmozdulatokkal is vezérelhetővé tették.

A személyre szabott bonyolult rendszer a honlapon közzétett fotón is jól látható: a kerekes szék hátulján vezetékek és elektronikus eszközök tömege található. Az állással várhatóan évi 25 ezer font (9,4 millió forint) fizetés jár együtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének