Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Június 19. 07:13, szerda | Belföld
Forrás: mti

Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV az új motorvonatokat

Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV az új motorvonatokat

A szerelvényeknek adottságainak megfelelő, Budapest környéki vonalakra állítja a MÁV 2020-tól a 11 új, emeletes KISS motorvonatot.

Közleményében a vasúttársaság a Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalak jelentős forgalmával indokolta az emeletes járművek elhelyezését.

Közlekedésüket egyik vonalon se hátráltatja műszaki akadály, csupán akkor, ha a nyári menetrendi időszakban a Balaton és Velencei tó felé is közlekednének. Utóbbi esetben a MÁV szükségesnek látja a Déli és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagút átépítését. A beruházás műszaki megvalósítását és finanszírozását a járműbeszerzési projekt keretében a MÁV és a MÁV-START közösen vizsgálja - írták.

A MÁV-START Zrt. 2017. augusztusában írt alá szerződést 11 emeletes KISS motorvonat szállításáról a Stadler Bussnang AG.-vel. 2018 decemberében újabb 8 szerelvényről állapodtak meg, és további 21 vásárlását tervezik. A korszerű utastájékoztató rendszerrel, wifivel, hálózati csatlakozókkal és kamerarendszerrel fölszerelt járművek a főváros környéki szakaszok mellett az újszászi, a székesfehérvári és a győri vonalon is forgalomba állhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.