Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. Október 27. 12:03, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

Éjszakára felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása az óraátállítás miatt is megszakítás nélkül 49 órán át lenne érvényben a mindenszentekkel háromnaposra hosszabbodó hétvégén.

A kamionstopot az áruellátás zavartalansága érdekében szombaton és vasárnap éjjel időszakosan felfüggesztik - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szerdán.

A pihenőnapra tekintettel a kamionstop főszabály szerint október 30-án, szombaton 22 órától november 1-jén, hétfőn 22 óráig lenne érvényben. Mivel az őszi óraátállítás is erre az időszakra esik, a járművezetőknek több mint két napon át parkolókban, pihenőhelyeken kellene kivárniuk, hogy tovább haladhassanak - emelik ki a közleményben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. Az időszakos feloldásnak köszönhetően az érintett járművek szombaton és vasárnap 22 órától másnap 6 óráig is közlekedhetnek a hazai utakon.

A tárca közleménye szerint a szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. A járművezetők az időablakoknak köszönhetően a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének