Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2011. December 19. 13:39, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Eldőlt, hogyan voksolunk 2014-ben

Eldőlt, hogyan voksolunk 2014-ben

A parlament egyelőre elhalasztja a szavazást az új titkosszolgálati törvényről – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Lázár János, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Beszámolt arról is, hogy végleges döntés született az új választási rendszerről.

A Fidesz-frakció hétfői egyeztetésén arra tett javaslatot, hogy az Országgyűlés ezen a héten csütörtökön és pénteken, valamint december 28-án és 30-án ülésezzen – jelentette be Lázár. Elmondta, december 31-ig szeretnék elfogadni az új egyházügyi törvényt és a jegybanktörvényt, ezért szükséges újabb ülésnapok összehívása.

A választójogi törvény kapcsán úgy fogalmazott, hogy a módosító javaslatok kapcsán hosszú vita volt a frakcióban. Lázár bejelentette, hogy a képviselők döntése értelmében a választás egyfordulós lesz, míg a határon túli magyaroknak egy szavazata lesz. A politikus az utóbbival kapcsolatban rámutatott arra, hogy az Alkotmánybíróság vélhetően vizsgálni fogja, hogyan lehet csak egy szavazata egy magyar állampolgárnak, mert ez vélhetően sérti az egyenlő szavazat elvét. A Fidesz frakcióvezetője szólt arról is, hogy a nemzetiségek szavazati joga esetében az eredeti javaslatot támogatják.

A jegybanktörvény kapcsán Lázár kifejtette, hogy azt az Európai Központi Bank iránymutatása szerint módosítani fogják, míg az átmeneti rendelkezések között szerepelni fog az MNB és a PSZÁF összevonása. „A jogalkotásra nincsenek hatással a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való tárgyalások” – tette hozzá. „A titkosszolgálatok átszervezése esetében a szavazást elhalasztjuk, és újabb egyeztetések lesznek” – hangsúlyozta a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének