Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2019. Szeptember 15. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Elemző: Ursula von der Leyen mindenkinek kedvezni akar

Elemző: Ursula von der Leyen mindenkinek kedvezni akar

Az uniós biztosi pozíciók elosztásából az látszik, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke igyekszik mindenkinek kedvezni

- vélte Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szombat reggel az M1-en. Az elemző szerint a Visegrádi Országok (V4) fontos biztosi portfóliókat kaptak, ami azt jelzi, hogy ezen országok nagyobb befolyást szereztek az unióban.

A "kiosztott" pozíciók alátámasztják az új elnök korábbi kijelentését, miszerint Közép-Európára figyelni kell, az új szerkezetű Európai Bizottságban a nyolc alelnöki pozíció közül négy a kelet-közép-európai régiónak jutott - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.