Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. Október 17. 10:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Emberkereskedelemmel gyanúsítanak egy enyingi párt

Emberkereskedelemmel gyanúsítanak egy enyingi párt

Emberkereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy enyingi pár ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, mert két év leforgása alatt több férfit rabszolgaként tartottak

- közölték szombaton a police.hu-n. A Fejér megyei rendőrök pénteken fogták el a gyanúsítottakat: az 58 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, míg 56 éves élettársa szabadlábon védekezhet. A sértetteket biztonságba helyezték.

Mint írták, a gyanúsítottak az áldozatokat kényszermunkára fogták: több mint egy tucat lovat kellett tisztítaniuk, háziállatokat etetniük, egyéb ház körüli munkát végezniük napi 14-16 órában, cserében napi egyszer kaptak enni, főként kenyeret virslivel vagy kevés májkrémmel, néha olajos kenyeret, ezért mindig éhesek maradtak és egyre soványabbak lettek. Több sértett egy tíz éve leégett, tető és fűtés nélküli házrészben lakott, míg társuk egy utcán álló, szintén fűtetlen mikrobuszban élt. De volt olyan időszak, amikor mindannyian az istállóban aludtak, ahol a lovak közelsége melegítette őket.



Egyikőjük telefonját és személyi okmányait is elvették az elkövetők, a bántalmazások során több fogát kiütötték, orrát eltörték. A kizsákmányolók rendszeresen megfenyegették áldozataikat, kijelentéseikkel emberi méltóságukban alázták meg őket.

A rendőrök vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének