Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2024. Szeptember 10. 07:40, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Emberre támadt egy medve a horvátországi Plitvicei-tavaknál

Emberre támadt egy medve a horvátországi Plitvicei-tavaknál

Idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban, az őt ápoló orvosok szombat este közölték, a férfi állapota stabil - közölte internetes oldalán a horvát közszolgálati televízió (HRT).

A 64 éves férfit péntek este érte a támadás, elmondása szerint sétálás közben, körülbelül 800 méterre a saját házától. A medve egy bokor mögül futott elő, és azonnal rátámadt, majd leterítette. A férfi védekezésül az arca elé emelte a karját, a medve azt harapta meg, majd otthagyta. Az orvosok közlése szerint a férfinak a tenyere sérült meg, a kezén néhány izom elszakadt, és karcolások vannak az arcán.

A Plitvicei-tavak Horvátország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, a térségben mintegy ezer barnamedve él, ám medvetámadások ritkán történnek.

Címkék: Horvátország, medve

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:47, szerda | Bulvár

Kevesebb kannabiszt termesztenek Hollandiában, de nőtt az igény más kábítószerek iránt

Kevesebb kannabiszt termesztenek Hollandiában amióta több ország is engedélyezi a növény termesztését, de nőtt az igény a dizájnerdrogok iránt

2024. Október 08. 07:25, kedd | Bulvár

A migrén kezelésének személyre szabott lehetőségeit vizsgálják szegedi kutatók

A migrén kezelésének a beteg egyéni anyagcseréjétől függő személyre szabott lehetőségeit vizsgálják a HUN-REN - Szegedi Tudományegyetem Idegtudományi Kutatócsoportjának munkatársai

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.