Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2015. Augusztus 02. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Emmi: minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

Emmi: minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

Azok a hallgatók, akiket a felsőoktatási intézmények átalakítása érint, változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat.

Közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága szombaton az MTI-vel.
Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a felsőoktatásért felelős államtitkárság augusztus végén dönt a felsőoktatási intézmények átalakításáról, figyelembe véve az érintett intézmények javaslatait.

Augusztus végén döntenek az intézményi átalakítások időpontjáról is - írják.

Hangsúlyozzák: azok a hallgatók, akiket az intézmények átalakítása érint - jelenlegi hallgatók, illetve a 2015/2016-os tanévben beiratkozók - változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat, szerezhetik meg diplomájukat, a jogelőd intézmény nevének feltüntetésével.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a hallgatók tanulmányait az átalakítás nem korlátozza, a változtatás célja a versenyképesebb tudás biztosítása, az oktatás minőségének növelése és a képzés színvonalának javítása.

A pótfelvételi előtt álló hallgatók döntését az átalakítási terveknek nem kell befolyásolniuk, tekintettel arra, hogy minden meghirdetett képzésen a tanulmányok befejezése az eredeti szakmai-tartalmi feltételekkel biztosított - olvasható a kommünikében.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében: ismét lenne például állatorvosi egyetem és önállósodna a soproni erdőmérnöki kar is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének