Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2018. Április 11. 07:31, szerda | Külföld
Forrás: mti

Épül Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútja

Épül Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútja

Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját fogják megépíteni egy holland természetvédelmi övezeten keresztül, hogy egész évben hó- és jégmentes úttal kössék össze Wageningen és Arnhem városát.

A Jufferswaard természetvédelmi övezetet átszelő 1,7 kilométer hosszú kerékpárutat a közeli papírgyár gyártási folyamatában keletkezett hő fogja fűteni.

"A kerékpárút főként az ingázóknak épül. Ez egy csodálatos védett terület, ezért folyamodunk ehhez a módszerhez. Nem akarunk sót használni itt a hómentesítésre" - idézte a kelet-hollandiai Gelderland önkormányzatának szóvivőjét a The Guardian című brit napilap honlapja.

Petra Borsboom elmondta, úgy vélik, ez lesz Nyugat-Európa leghosszabb ilyen kerékpárútja. "Nem akarjuk azt állítni, hogy a világon a leghosszabb lesz, mert lehetséges, hogy Kínában már van ilyen, de nem tudunk róla" - tette hozzá.

A Nederrijn folyó árterületén húzódó 31 hektáros természetvédelmi terület számos vízi madár és békafaj, valamint a hód otthona. "Tartottunk attól, hogy az itt élő békák előszeretettel akarnak majd a fűtött úton maradni, de nagy figyelemmel fogjuk nyomon követni az út hatását a kisebb állatokra" - közölte a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.