Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. December 19. 16:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal

Év végéig gyűjt a Regőczi Alapítványnak a 1357-es adományvonal - jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke.

Soltész Miklós az MTI-nek vasárnap megküldött közleményében azt írta: a hat legnagyobb hazai karitatív szervezet alkotta NHKT korábbi döntése alapján november 6-tól december 19-ig a nemzeti adományvonal 1357-es hívószámára, illetve az ahhoz kapcsolódó számlaszámra érkező felajánlások a Regőczi Alapítványt támogatják. Hozzátette: a tanács örömmel tapasztalja, hogy a magyar emberek készek segíteni a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyerekek és családjaikat, ezért az NHKT 2021. december 31-ig meghosszabbítja a célzott telefonos adománygyűjtést.

Az eddigi adományokat megköszönve mindenkit biztatnak, hogy december 31-ig a 1357-es szám tárcsázásával vagy sms küldésével támogassa az érintett gyerekeket és családjaikat a Regőczi Alapítványon keresztül - írta Soltész Miklós, megjegyezve, hogy hívásonként és szöveges üzenetekként 500 forint a támogatás.

Megemlítették, hogy a gyűjtés meghosszabbításáról szóló bejelentés kapcsolódik a közmédia Jónak lenni jó! kampányához és december 19-i műsorfolyamához.

A Regőczi Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége idén tavasszal hozta létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének