Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2011. Július 21. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Felpörgött a győri gazdaság

Felpörgött a győri gazdaság

Tovább csökkent a munkanélküliség Győrben és vonzáskörzetében.

A Munkaügyi Központ legfrissebb adatai 15 százalékos javulásról számoltak be. A régióban az ipari termelékenységgel és a gazdaság erősödésével egyenes arányban élénkül a foglalkoztatottság és a munkahelyteremtés.

Tovább csökkent az álláskeresők aránya Győrben 2011. júniusára. A Munkaügyi Központ legfrissebb adatai szerint az elmúlt hónapban több mint 6500 fő, míg egy évvel korábban közel 7800 fő volt regisztrált álláskereső a régióban. Ez Győrben és agglomerációjában mintegy 15 százalékos javulást, ezer főnél magasabb csökkenést jelent. Az arány 7,6-ról 6,4 százalékra mérséklődött az előző év (2010) azonos időszakához képest.

A régióban az ipari termelékenységgel és a gazdaság erősödésével egyenes arányban élénkül a foglalkoztatottság és a munkahelyteremtés. A letelepedő cégek, az Audi-gyár terjeszkedése, valamint az ipari park bővülése következtében egyre nagyobb az igény a szakképzett munkaerőre. A gazdasági fellendülés hatására fokozatosan térnek vissza a tartós álláskeresők az elsődleges munkaerőpiacra – írta le a helyi gazdaság helyzetét Simon Róbert Balázs pénzügyekért felelős alpolgármester.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének