Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2018. Október 11. 07:19, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - ilusztráció: pixabay

Halálos áldozata is van a Michael hurrikán pusztításának Floridában

Halálos áldozata is van a Michael hurrikán pusztításának Floridában

Halálos áldozattal is járt a már csökkenő erejű, de változatlanul életveszélyes Michael hurrikán pusztítása Floridában - helyi idő szerint - szerdán.

A vihar 1-es erősségű hurrikánná gyengült, de nem lett kevésbé veszélyes: az esővíz és a tenger 4-5 méter magasra felkorbácsolt hullámai elárasztották Florida Mexikói-öböl mentén fekvő településeit, házak kerültek víz alá, a rendkívüli, helyenként óránként 250 kilométeres széllökések fákat csavartak ki. Panama Cityben egy kidőlő fa csapott agyon egy férfit. Az erős szél ugyanitt egy egész vasúti kocsit emelt a magasba és vágott a földhöz.

Floridában mintegy 500 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül.

Az állam nyugati partvidékén a repülőterek zárva maradtak. Rick Scott kormányzó közlése szerint 54 menedékhelyen mintegy 6700 emberről gondoskodnak, a hatóságok pedig folyamatosan arra figyelmeztetik az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Az állam 6 megyéjében teljes, 3 megyéjében pedig részleges kijárási tilalmat vezettek be. A hurrikán szerdán éjjel Alabama és Georgia felé vette útját. Ebben a két államban, továbbá Észak-Karolinában szintén rendkívüli állapotot hirdettek.

A Fehér Ház közlése szerint Donald Trump elnök - miközben szerdán este Pennsylvaniában kampányolt - folyamatos kapcsolatban áll az államok kormányzóival.

A Miamiban lévő Országos Hurrikán Központ (NHC) előrejelzései szerint a hurrikán csütörtökön várhatóan ismét erősödik, de aztán trópusi viharrá "szelídülve" söpör végig az Egyesült Államok keleti partvidékén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.