Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2018. Március 09. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Három év fogházra ítélték az iskolabusszal balesetet okozó buszsofőrt

Három év fogházra ítélték az iskolabusszal balesetet okozó buszsofőrt

Jogerősen három év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a buszsofőrt, aki az általa vezetett iskolabusszal halálos közúti balesetet okozott.

A baleset 2016 szeptemberében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ludastó és Geszteréd között történt - közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Toma Attila tájékoztatása szerint a vádlottat az elsőfokú bíróság tavaly szeptemberben halálos tömegszerencsétlenség okozásának vétségében mondta ki bűnösnek és két év felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta. Ezt az ítéletet súlyosbította a fellebbezések után másodfokon eljáró törvényszék.

A tényállás szerint a férfi tavaly szeptember 5-én délután az autóbusszal negyvenkilenc iskolás gyereket szállított Ludastó irányából Geszteréd felé haladva, óránkénti 50-55 kilométeres sebességgel. Az iskolabusz az egyik, a növényzettől nem belátható kanyarban frontálisan összeütközött egy szemből, 61-68 kilométeres óránkénti sebességgel érkező személyautóval.

A balesetben az autót vezető férfi és utasa a helyszínen meghalt. A buszon utazó gyerekek közül ketten súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedtek, további huszonnégy gyermek pedig könnyebben sérült meg.

Toma Attila közleményében a másodfokú bíróság indoklására hivatkozva azt írta, a halálos tömegszerencsétlenséget akkor kell megállapítani, ha a baleset következtében legalább egy ember meghal és legalább kilenc további megsérül.

Erre figyelemmel az ennél jóval súlyosabb következményekkel járó balesetet okozó vádlott esetében a törvényszék alaposnak találta a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést - ismertette a sajtószóvivő.

Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének