Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2011. December 16. 13:57, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Új szakaszba léptek Fukusimában - VIDEÓ

Új szakaszba léptek Fukusimában - VIDEÓ

Megtörtént a „hidegleállás” a márciusi földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőmű mindhárom reaktorában – jelentette be pénteken Noda Josihiko japán miniszterelnök.

Ez azt jelenti, hogy 280 nappal az atombaleset után sikerült stabilizálni a fukusimai erőmű reaktorait, s a hűtőrendszer rendbetételének köszönhetően a belsejükben uralkodó hőmérséklet száz Celsius-fok alá süllyedt. Az erőmű környékén a sugárzás évenkénti egy millisievert alatt van.

A szakemberek most hozzáláthatnak a kárfelszámolás következő szakaszához, előkészületeket tesznek az elhasznált fűtőrudak kiemelésére a reaktorok felett található pihentetőmedencékből. Az atomerőmű teljes elbontása negyven évet vesz igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:09, csütörtök | Külföld

Ukrajnai háború - A német kancellár kész tárgyalni Putyinnal a békéről

2024. Október 17. 08:08, csütörtök | Külföld

Zelenszkij: a béke elérése nem Moszkván, hanem a nyugati partnereken múlik

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.

2024. Október 17. 08:03, csütörtök | Külföld

Donald Trump megtiltaná, hogy biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak

Elnöki rendeletben tiltaná meg Donald Trump, hogy a transzneműekre vonatkozó politika jegyében biológiai értelemben vett férfiak női sportversenyeken indulhassanak.

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.