Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2024. Október 16. 07:47, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Kevesebb kannabiszt termesztenek Hollandiában, de nőtt az igény más kábítószerek iránt

Kevesebb kannabiszt termesztenek Hollandiában, de nőtt az igény más kábítószerek iránt

Kevesebb kannabiszt termesztenek Hollandiában amióta több ország is engedélyezi a növény termesztését, de nőtt az igény a dizájnerdrogok iránt

- derült ki a holland rendőrség által az utóbbi négy év kábítószerfogyasztási szokásait felmérő jelentéséből, amelyet az NlTimes című holland hírportál kedden szemlézett.

Bár a jelentés szerint a hatóságok egyre kevesebb kannabiszültetvényt számolnak fel Hollandiában, az ország "még mindig a globális kábítószer-kereskedelem egyik kulcsszereplője, valamint továbbra is az Európába irányuló kokainimport egyik fő célországa".

Kiemelik azt is, hogy országszerte egyre több olyan droglaboratóriumot találnak, ahol egyszerre többféle kábítószert tudnak előállítani.

A jelentés összeállítói szerint erre azért van szükségük a bűnszervezeteknek, hogy meg tudjanak felelni az egyre változatosabbá váló igényeknek.

Ez figyelhető meg továbbá a terjesztőknél is, akik

a hatóságok szerint a kábítószerek mellett egyre gyakrabban kereskednek illegális gyógyszerekkel, cigarettával vagy éppen lőfegyverekkel is.

A jelentésben felhívják a figyelmet az egyre növekvő igényre olyan kábítószerek iránt, mint például a ketamin, a 3-MMC dizájnerdrog és a szintetikus kannabisz, illetve aggodalmukat fejezik ki, amiért a jelek szerint Hollandiában is megjelent a Flakka nevű drog is.

A jelentésben felhívják a figyelmet a fájdalomcsillapítókkal történő visszaélésre is, hozzátéve, hogy a rendőrség nemrég először foglalt le nagyobb szállítmányt egy nitazin nevű, Európában nagyon ritkán használt, rendkívül erős fájdalomcsillapítóból.

Címkék: drog, hollandia, kannabisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 08. 07:25, kedd | Bulvár

A migrén kezelésének személyre szabott lehetőségeit vizsgálják szegedi kutatók

A migrén kezelésének a beteg egyéni anyagcseréjétől függő személyre szabott lehetőségeit vizsgálják a HUN-REN - Szegedi Tudományegyetem Idegtudományi Kutatócsoportjának munkatársai

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében