Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2017. December 23. 08:15, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: mti

Kialakult a Fölszállott a páva döntő mezőnye

Kialakult a Fölszállott a páva döntő mezőnye

Az öt továbbjutóval kialakult a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjének mezőnye.

A Duna televízióban élőben sugárzott második középdöntőből a zsűri pontjaival az énekes szólisták és énekegyüttesek közül továbbjutott Sőregi Anna és kísérője Komáromi Kristóf, a hangszeres szólisták és zenekarok közül a Pósfa Zenekar, a táncos szólisták és táncos párok közül Fodor Mátyás, míg a néptáncegyüttesek közül a Tatrospart Néptánccsoport, így ők folytathatják a szereplést a döntőben. A közönség szavazatival a Kalotaszeg Legénytársulat jutott tovább.

Ezzel kialakult a végső lista, így a december 29-i döntőben a fenti versenyzők mellett a közönség a Pendely Énekegyüttes, Debreczeni-Kis Helga citerás, Haraszti József, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és az Ördöngös Zenekar produkcióját tekintheti meg.

A második középdöntő extra fellépője az Esszencia zenekar volt.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös tehetségkutatóját idén a Hagyomány összeköt! mottóval felnőttek számára rendezik meg.

A Fölszállott a páva zsűrijének elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatért a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is.

A Fölszállott a páva műsorvezetői Novák Péter és Morvai Noémi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének