Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2011. December 24. 12:55, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még hívható a 1353-as adományvonal

Még hívható a 1353-as adományvonal

Mindenki megteheti, hogy az ünnepek alatt egy telefonhívás erejéig a rászorulókra is gondol.

„Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!“ mottóval indította el idei Országos Adventi Adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

December 31-ig hívható az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtésének keretében meghirdetett 1353-as adományvonal, Magyar Telekom és a T-mobile, a Telenor, a Vodafone, az Invitel és a UPC hálózatából indított hívásokkal egyenként 250 forinttal lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet rászorulókat segítő munkáját. A hívások díja azért lett ilyen kis összegben megállapítva, hogy mindenki csatlakozni tudjon az összefogásra és szolidaritásra ösztönző országos felhíváshoz. Aki 250 forintnál nagyobb összeget szeretne adományozni, természetesen többször is hívhatja a 1353-as adományvonalat. (A hívások kapcsolási díja 10 forint. A feltöltő kártyás (prepaid) telefonokról indított hívások esetében az adomány összege a mindenkori hatályos áfa értékével csökken. A Vodafone hálózatából hívásonként 200 forint). További támogatási formákról a szeretet.ehseg.hu weboldalon lehet tájékozódni.

„Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!“ mottóval indította el idei Országos Adventi Adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. A hármas mottó arra utal, hogy az azonnali támasz mellett az Ökumenikus Segélyszervezet lehetősége szerint mindig komplex segítségnyújtásban gondolkodik. A hozzáfordulóknak nem csak egyszeri, azonnali, hanem átgondolt, hosszú távú támaszt kíván nyújtani. Az ország több pontján található családok átmeneti otthonában például a lakhatás biztosítása mellett adósságkezelésben, munkahelykeresésében, szociális és hivatalos ügyek intézésében, a gyermekek tanulási nehézségeinek leküzdésében, képességeik fejlesztésében segít, melyek mind egy cél irányába mutatnak, esélyt adni az élet önálló újrakezdéséhez.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: adományvonal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.