Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2014. Október 14. 14:26, kedd | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Rácz András

Megkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata

Megkezdődött az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata

Valamikor régen a könyvtár egyfajta szellemi logisztikai bázis volt, hatalmas könyvraktár, amelynek elsődleges szerepe az volt, hogy őrizze, raktározza a felhalmozott szellemi kincseket...

... s alkalmasint rendelkezésére bocsássa annak, aki válogatni kíván a tudás – egyetemes tizedes osztályozás szerint – elraktározott kínálatából.

Néhány évtizede azonban kiderült, hogy ez a funkció lassan értelmét veszti. A könyvtárban persze most is szép számmal akadnak könyvek, de küldetése ma már nem a tudás megőrzése – hiszen erre alkalmasabb eszközök is léteznek – hanem inkább a tudás továbbadása, terjesztése, népszerűsítése.

És, hogy minél hatékonyabban felelhessen meg céljának, az Informatikai és Könyvtári Szövetség két és fél évtizede szervezi, koordinálja az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:06, csütörtök | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megegyezés született a svédekkel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről

Történelminek is nevezhető megegyezés született a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában.

2024. Október 17. 08:04, csütörtök | Belföld

Október 23. - KTK: Orbán Viktor a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet október 23-án

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.