Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2023. December 22. 08:37, péntek | Belföld
Forrás: Idokep.hu

Nem lesz fehér karácsony, helyette tavaszias idő várható

Nem lesz fehér karácsony, helyette tavaszias idő várható

Akár 15 fok is lehet az Időkép előrejelzése szerint.

Pénteken egy markáns frontrendszer teszi mozgalmassá az időjárást. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett szórványosan készülhetünk záporokra, hódara-, illetve havaseső-záporokra, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Erős, több helyen viharos lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérsékletek 4 és 10 fok között várhatók.

Szombaton a délnyugati országrész kivételével sokfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, ezen belül is északkelet felé haladva növekszik a havas eső, havazás valószínűsége. A szél ezen a napon is többfelé és gyakran lesz erős, viharos. Napközben az ország északkeleti felén 1-6, délnyugati felén 7-12 fokot mérhetünk.

Vasárnap a felhős időben szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között alakulhat.

Karácsony első és második napján enyhe, tavaszias időben lesz részünk, helyenként a 15 fokot is elérhetjük. A felhős időszakok mellett az ország nagy részén hosszabb napos időszakokra készülhetünk. Kisebb eső, zápor legfeljebb néhol az ünnep első napján fordulhat elő. A nyugati-délnyugati szél viszont többfelé élénk, erős marad.

Címkék: időjárás, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének