Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2021. Június 02. 16:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sikkasztás miatt vádat emeltek egy idősotthon vezetője ellen

Sikkasztás miatt vádat emeltek egy idősotthon vezetője ellen

Vádat emelt jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt a Nagyatádi Járási Ügyészség egy Somogy megyei idősotthon vezetője ellen,

aki több mint 17 millió forintot emelt le egy idős gondozott bankszámlájáról - közölte a megyei főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az 50 éves nő - a működési engedély visszavonásáig - tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak.

A 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén a bankszámlája felett rendelkezzen.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős ember tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértett számlájáról, összesen több mint 17 millió forintot. Ennek egy részét ismeretlen célra fordította, 10 millió forintot otthon a szekrényében rejtegetett, csaknem egymillió forintot pedig az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10 millió 900 ezer forintot foglaltak le, a vádlott pedig eddig további 5,5 millió forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyészség vádiratában 3 év 6 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri tettét - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének