Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2017. Október 22. 13:57, vasárnap | Életmód
Forrás: mti

Sok embert érinthet szexuális zaklatás a terapeuta szerint

Sok embert érinthet szexuális zaklatás a terapeuta szerint

A Weinstein-ügy kirobbanása lavinát indított el, egyre több szexuális zaklatási eset lát napvilágot. Úgy látszik, hogy a téma nagyon sok embert érint - mondta Samu Nagy Ádám pszichoterapeuta az M1 csatornán vasárnap.

Hozzátette: a szexuális zaklatás sokáig a felszín alatt maradt, a társadalomban összegyűlt. Amikor aztán egyszer valaki kamerák elé áll, akkor azok is elkezdenek beszélni, akiknek ez szintén fájdalmas dolog volt.

A szakértő szerint nagyon szubjektív, hogy az áldozatoknak mi számít traumának. A szégyen, bűntudat, kiszolgáltatottság vagy a nehéz bizonyítás miatt az esetek nem kerültek nyilvánosságra.

Samu Nagy Ádám szerint amiatt is lát egyre több eset napvilágot, hogy több felület van a probléma kezelésére, nyíltabb a kommunikáció, mint 25-30 évvel ezelőtt, van internet, közösségi oldalak. Az is fontos, hogy az esetek nyilvánossá válásával azok, akik elszenvedtek hasonlót, érzik, hogy nincsenek egyedül. A trauma feldolgozásának része az is, hogy beszélhetnek róla - tette hozzá.

Címkék: szexuális, zaklatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

2024. Október 16. 07:50, szerda | Életmód

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését

2024. Október 16. 07:48, szerda | Életmód

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján Győrben rendezik a Radnóti Biennálét

A holokauszt és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét november 7. és 10. között – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.

2024. Október 15. 07:45, kedd | Életmód

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a NASA Europa Clipper űrszondája

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a világűrbe hétfőn az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) Europa Clipper űrszondája és ezzel megkezdte 3 milliárd kilométeres, 10 évig tartó küldetését.