Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód
Forrás: MTI

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

- közölte a Szallas.hu foglalási adatai alapján szerdán az MTI-vel.

Horvátországban Vir és Crikvenica a legnépszerűbb úti cél, a régiók közül pedig a Kvarner-öböl és Dalmácia - Zadar térségébe szól a legtöbb foglalás a magyarok körében május-szeptember időszakra.

A foglalások közel kétharmada 5-7 éjszakára szól. A legtöbben augusztusban és júliusban utaznak Horvátországba.

A horvát Adriára utazók háromnegyede az apartmant részesíti előnyben a szállástípusok közül - közölték.

A Szallas.hu oldalán horvátországi szálláshelyet foglaló magyarok harmada 4 fős családdal vagy társasággal, negyede párban utazik.

Az idei szeptemberi előfoglalások szintje július 31-én csaknem eléri az idén júniusi megvalósult foglalásokét, és további növekedést várnak. Szeptemberi távozással idén 21 százalékkal több foglalást rögzítettek már, mint tavaly ilyenkor - közölte Molnár Tímea, a Szallas.hu Horvátországért és Ausztriáért felelős menedzsere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

2024. Október 16. 07:50, szerda | Életmód

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését

2024. Október 16. 07:48, szerda | Életmód

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján Győrben rendezik a Radnóti Biennálét

A holokauszt és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét november 7. és 10. között – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.

2024. Október 15. 07:45, kedd | Életmód

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a NASA Europa Clipper űrszondája

A Jupiter Európa nevű holdjának kutatására indult a világűrbe hétfőn az amerikai űrhajózási hivatal (NASA) Europa Clipper űrszondája és ezzel megkezdte 3 milliárd kilométeres, 10 évig tartó küldetését.