Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2018. Július 06. 14:23, péntek | Külföld
Forrás: mti

Többen életüket vesztették Mexikóban tűzijáték-robbanásokban

Többen életüket vesztették Mexikóban tűzijáték-robbanásokban

Legkevesebb 17 ember életét vesztette és 31-en megsérültek abban a robbanássorozatban, amely tűzijátékok miatt következett be Mexikóváros térségében csütörtökön

- közölték a mexikói hatóságok a Twitter internetes közösségi oldalon. A helyi sajtó úgy tudja, hogy két robbanás történt egymás után.

A mexikói hatóságok közölték, hogy a halálos áldozatok között több olyan járókelő is volt, akik az első robbanás után nézelődtek a helyszínen. Rajtuk kívül életét vesztette a helyszínre kiérkező négy tűzoltó és két rendőr is, akikkel szintén a második robbanás végzett.

Alejandro Ozuna, México szövetségi állam szóvivője a mexikói televízióban elmondta: a tragédia a házi készítésű tűzijátékok gyártásáról ismert Tultepec településen történt, ahol a robbanással járó balesetek gyakorinak számítanak.

Júniusban hét ember életét követelte egy pirotechnikai baleset és nyolcan sérültek meg a településen, 2016 decemberében pedig egy fedetlen tűzijátékpiacon keletkezett tűznek 42 halálos áldozata volt.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.