Városlista
2024. október 16, szerda - Gál

Hírek

2013. Július 28. 07:13, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Tusványos - DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

Tusványos - DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elmondott beszédéből az derül ki, hogy "nem érti a 21. századi világot, amikor nemzetállami gazdaságpolitikát tart helyesnek".

A DK-nak az MTI-hez eljuttatott közleményét jegyző Bauer Tamás, az ellenzéki párt alelnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor állításával ellentétben Magyarország haszonélvezője volt az európai integrációnak.

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésével kapcsolatban a DK-s politikus megjegyezte: az ország az IMF-hitelnél drágábban vesz fel pénzt a pénzpiacokon, vagyis a visszafizetéshez szükséges pénz drágább hitelekből áll rendelkezésre, és "a visszafizetésre csak Orbán függetlenségi őrülete miatt van szükség".

Bauer Tamás szerint "Orbán tusnádfürdői szereplését azok az erdélyi hívei szervezik, akik újra meg újra vereséget szenvednek az ottani választásokon, akárcsak szlovákiai és kárpátaljai hívei".

MTI Fotó: Beliczay László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének