Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2011. December 30. 07:59, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Tűz ütött ki az atom-tengeralattjárón

Tűz ütött ki az atom-tengeralattjárón

Tűz ütött ki csütörtökön egy észak-oroszországi hajógyárban lévő atom-tengeralattjárón. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint nem történt sugárzás, senki sem sérült meg.

A minisztérium közleménye szerint a tüzet a Jekatyerinburg tengeralattjárón a technológiai előírások megsértése okozta.

A tűz akkor keletkezett, amikor a tengeralattjáró nagyjavítása folyt a roszljakovói hajógyár dokkjában. A tűz oltásában több mint hatvan tűzoltó és 14 műszaki egység vett részt.

A Jekatyerinburg Delta-IV osztályú atommeghajtású tengeralattjáró.

A haditengerészet szóvivője elmondta, hogy a júliusban a Barents-tengeren még ballisztikus rakétákat indító tengeralattjáróról minden fegyvert leszereltek, a reaktort leállították.

A minisztérium egyik illetékese szerint a tűz a hajógyár faállványzatában keletkezett, de további részleteket nem közölt.

Oroszországnak a szovjet idők utáni legsúlyosabb, atom-tengeralattjáróval kapcsolatos balesete 2000 augusztusában történt, amikor a Kurszk tengeralattjáró 118 fős legénységgel a fedélzetén odaveszett a Barents-tengeren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 15. 07:41, kedd | Külföld

Az olasz hatóságok az albániai táborokba küldték az első migránscsoportot

Lampedusa szigetéről elindult az első migránscsoport az Albániában létesített táborokba - közölte a római belügyminisztérium hétfőn.

2024. Október 14. 11:17, hétfő | Külföld

Kína újabb hadgyakorlatba kezdett Tajvan közelében

A kínai hadsereg közlése szerint hétfőn csapatokat küldött a Tajvan körüli területekre, ahol hadgyakorlatot kezdenek „szigorú figyelmeztetésként a tajvani függetlenséget támogató szeparatistáknak”.

2024. Október 12. 08:11, szombat | Külföld

Floridában további halálos áldozatokat találtak a Milton hurrikán után

Floridában a kutató-mentő egységek folytatták a Milton hurrikán által érintett területek átkutatását, péntekig legkevesebb 10 halálos áldozatot találtak.