Városlista
2024. október 17, csütörtök - Hedvig

Hírek

2023. Szeptember 30. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Újra zavartalan a termelés az Audinál

Újra zavartalan a termelés az Audinál

Az Audi és Magyarország harminc éve tartó együttműködése igazi sikertörténet, amelynek hatalmas a jelentősége a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából is, hiszen a teljes export tevékenységünk 8 százalékát teremti meg a világ legnagyobb autómotor gyára Győrben, emellett pedig a gyár 12 ezer munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, valamint beszállítói és szolgáltatói révén további 50 ezer embernek ad munkát - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány és az Audi között mindennapos a kapcsolattartás. Az Audi kormánynak adott tájékoztatása szerint a Volkswagen központban jelentős informatikai incidens történt, ami érintette a gyártáshoz szorosan kapcsolódó informatikai rendszert is. Európában az összes Volkswagen csoporthoz tartozó üzem és az alkatrészgyárak is leálltak.

Mindez érintette a győri üzemet is, ahol 2023. szeptember 27-én, szerdán leállt a gyártás. A problémát gyorsan sikerült orvosolni, így már másnap, csütörtökön reggel 9 órakor újra tudott indulni a termelés. Az Audi tájékoztatása szerint a rendszer összeomlása miatti gyártási kiesés nem jelentős, azt a következő napokban pótolni tudják.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár aktív kapcsolatot tart fenn a céggel és rendszeresen egyeztet az Audi vezetőségével. Ennek az együttműködésnek megfelelően a szerdai leállással kapcsolatban is azonnal tájékozódott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium nevében, és azóta is nyomon követi az azt követő intézkedéseket - közölte a tárca.

Címkék: audi, leállás, termelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 16. 07:45, szerda | Belföld

Bajban az ipar, majdnem 10 százalékos a visszaesés

2024 augusztusában az ipari termelés volumene 9,5, munkanaphatástól megtisztítva 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2024. Október 16. 07:39, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a gazdasági semlegesség a gyakorlatban is megvalósul Magyarországon

A gazdasági semlegesség gyakorlati megvalósulását jelenti, hogy Magyarországon a német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködhetnek - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a BYD beszállítói fórumán Budapesten.

2024. Október 15. 07:44, kedd | Belföld

Nagy Márton: tizenhat pontos deregulációs csomag a turizmus fejlesztésére

A turizmus fejlesztését célzó 16 (14+2) pontos deregulációs csomagot terjesztett elő a nemzetgazdasági tárca a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2024. Október 15. 07:43, kedd | Belföld

Kocsis Máté: nemzeti konzultációt kezdeményez a Fidesz gazdasági kérdésekben

Nemzeti konzultációt javasol a kormánynak a Fidesz, melynek témái között a gazdasági semlegesség, a kis és középvállalkozások támogatása, a béremelés, a munkáshitel, a lakhatás és a családtámogatások szerepelnének